OSTEMATRIX - PROMOSI APRIL 2014



Apakah dia OsteMatrix?

OsteMatrix membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi. Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik. Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.


TAHUKAH anda Ostematrix Shaklee Membekalkan : 

  1. 1000mg (100% Pengambilan Harian) unsur Kalsium  daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semulajadi. 
  2. 400mg (100% Pengambilan Harian) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya. 
  3. 400IU (100% Pengambilan Harian ) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium. 


MANFAAT Ostematrix Shaklee adalah : 

  1. Membina tulang dan gigi yang kuat. 
  2. Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal. 
  3. Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf. 
  4. Membantu mengurangkan simptom-simptom senggugut (PMS) seperti perut kembung (Bloating), kekejangan (Cramps), retensi air(water retention), mudah meradang(irritability) dan kemurungan(moodiness). 
  5. Membantu proses penyimpanan dan pelepasan  sesetengah hormon. 
  6. Membantu perkembangan tubuh badan normal. 
  7. Merendahkan kandungan fosfat bagi mereka yang mengidap penyakit buah pinggan kronik 


Siapa yang MEMERLUKAN OStematrix Shaklee ini :
  1. Ibu yang mengandung dan ibu yang menyusukan anaknya.
  2. Mereka yg allergy pengambilan bahan-bahan tenusu seperti susu.
  3. Mereka yang selalu mengalami sakit-sakit kaki, sakit-sakit sendi, sakit di bahagian tulang belakang, sejuk-sejuk badan, rasa bisa di tapak kaki, kebas atau terasa seperti kaki dicucuk-cucuk dengan jarum.
  4. Mereka yang mudah keletihan dan tidur yang kurang membuatkan golongan ini mudah letih dan sukar untuk bangun tidur
  5. Sakit kepala yang teruk dan berhari-hari.
  6. Mereka yang sedang menjalani fisioterapi.
  7. Mereka yang mempunyai masalah rekahan di tumit kaki.
  8. Mereka yang mengalami PMS yang sangat teruk sehingga terpaksa mengambil pil penahan sakit setiap kali datang bulan.
  9. Mereka yang mempunyai masalah kesihatan yang berkaitan dengan darah. 

Untuk keterangan lanjut hubungi saya segera!



*****************************************************************

♥ FB Personal: Liana
♥ Website: manjakusayang
♥ FB Page: Manjakusayang
♥ Email : manjakusayang@ymail.com
♥ Call/SMS/WhatsApp : 013-2092001

♥ COD Area: Petaling Jaya, Kota Damansara,  Sg Buloh,  Taman Tun Dr Ismail (KL), PJ New Town, KLCC, Jalan TAR, Kuala Lumpur.

****************************************************************

RAMBUT GUGUR?


" TOLANG....Rambut saya banyak gugur!"

Rambut gugur selepas bersalin bukan satu fenomena baru kepada ibu yang lepas bersalin. Ibu bersalin seakan fobia untuk menyisirkan rambut. Mana taknya, bila sikat saje, segengam rambut akan gugur. Itu belum lagi yang bertaburan di bilik atau di bilik air. Runsing! runsing! Rambut semakin nipis... Rambut adalah mahkota wanita!



Rambut gugur sangat menakutkan wanita!


9 Perkara perlu wanita tahu mengenai rambut:

1. Keguguran rambut selepas bersalin berlaku kepada hampir semua wanita. Ibu baru bersalin boleh hilang antara 50-100 urat rambut setiap hari.

2. Anda harus faham, hormon (dalam darah) yang berubah setelah bayi dilahirkan menyebabkan keguguran rambut.

3 .Walaupun rambut banyak gugur di awal kelahiran, anda tidak perlu panik kerana anda tidak akan menjadi botak. Sebaliknya ia akan kembali normal sebaik bayi menyambut ulang tahun pertama.

4. Biasanya, lebih kurang 85 ke 95 peratus rambut lima hingga 15 peratus berada dalam peringkat berehat.

5. Selepas peringkat berehat, rambut akan gugur. Biasanya ketika anda menyikat atau bersyampu rambut. Ia akan diganti dengan rambut baharu. Purata keguguran rambut bagi wanita adalah lebih kurang 100 helai sehari.

6. Ketika hamil, peningkatan tahap estrogen melambatkan peringkat pertumbuhan. Hanya sedikit sahaja rambut berada dalam keadaan berehat dan sedikit sahaja yang gugur setiap hari.

7. Selepas bersalin, tahap estrogen menurun dan semakin banyak folikel rambut masuk peringkat berehat. Ini bermakna lebih banyak rambut akan gugur ketika mandi atau bersikat.

8. Keguguran luar biasa akan berkurangan dan rambut akan kembali seperti sebelum pra mengandung. Ini mengambil masa di antara 6 ke 12 bulan selepas bersalin.

9. Biasanya wanita yang berambut panjang lebih perasan masalah ini berlaku kepada mereka.

Bagaimana mengatasi masalah ini?

  • Ibu bersalin tidak boleh menghentikan makanan yang berkhasiat dan kaya dengan protein dan zat besi selain daripada vitamin pra natal anda.
  • Elakkan membuat rawatan rambut menggunakan bahan kimia seperti mengeriting, mewarna, melurus sehingga rambut kembali normal.
  • Penggunaan wig harus dihindarkan kerana ia membuatkan kulit kepala tidak dapat bernafas dengan baik serta merosakkan folikel rambut.
  • Berjumpa doktor sekiranya keguguran rambut sangat serius terutama jika terdapat gejala lain kerana ia mungkin petanda penyakit postpartum thyroiditis.

Rawatan rambut gugur bersama vitamin Shaklee:




  • Ambil nutrisi penting untuk penjagaan rambut iaitu ESP, Zinc dan Vita-Lea (multivitamin).
  • Bertukarlah kepada syampoo yang kurang bahan kimianya dan lebih kandungan organik, iaitu Revitalizing Syampoo.
  • Gunakan sikat yang lembut dengan sisir sikat yang jarang.
  • Dapatkan rehat yang secukupnya dan kurangkan stress.
  • Minum air sekurang-kurangnya 3 liter sehari.

Untuk mendapat kesan yang optimum, anda perlu dapatkan set vitamin ini. Tetapi jika anda ada masalah bajet boleh dapatkan set bajet yang mengandungi Zinc dan ESP (ESP tengah PROMOSI bulan ini)

Jangan buat tak kisah tentang masalah rambut anda. Tidak sempurna kewanitaan itu jika rambut ibarat hidup segan mati tak mahu. Rambut mahkota wanita! Manjakan rambut kita dengan vitamin terbaik, semulajadi dan halal bersih. Jom amalkan! Shaklee memang best tau!




*****************************************************************

♥ FB Personal: Liana
♥ Website: manjakusayang
♥ FB Page: Manjakusayang
♥ Email : manjakusayang@ymail.com
♥ Call/SMS/WhatsApp : 013-2092001

♥ COD Area: Petaling Jaya, Kota Damansara,  Sg Buloh,  Taman Tun Dr Ismail (KL), PJ New Town, KLCC, Jalan TAR, Kuala Lumpur.

****************************************************************





7 Kriteria Memilih Protein Soya

PANDUAN PENTING!! 7 KRITERIA MEMILIH PROTEIN SOYA

Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organik
Kenapa kacang soya mesti ditanam secara organic….sebab kajian penananam secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan.. Dan dari segi kajian..sudah terbukti ada hubungkait antara kanser dan nitrates.. Jadi amatla penting pesticides, fungicides, and herbicides tidak digunakan di sepanjang proses pembesaran kacang soya ini.

Kacang soya itu mestilah Non GMO (tak dihasilkan secara genetik)
Kenapa kacang soya mestilah non genetically engineered? Sebab secara umumnya.. kacang soya yang dari jenis genetik ni adalah murah utk dihasilkan (ni lebih kurang vitamin sintetik dan vitamin natural..) dan kebanyakkan syarikat akan mencari cara utk menjimatkan kos..dan semestinya menggunakan kacang soya yg dihasilkan secara genetik. Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian... toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan di dalam sel tumbuhan.

Soy Protein tu mesti mengandungi 9 asid amino perlu
Ini ciri yang amat penting. Badan memerlukan kesemua 9 ini untuk menghasilkan hormon, jus penghadaman, antibodi, enzim. If one essential amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many important body functions are delayed or stopped.

Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dgn alkohol-Alkohol tu haram yelah satu hal gak ..tapi kalau dicuci dgn alkohol..ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone..... up to 88%! Sedanglan isoflavone itu diperlukan utk mengurangkan risiko kanser paru2, dan macam-macam lagi..Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang.


Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan 
Soya yang mentah mengandungi "anti-growth", "anti-tyrosine" substance. sedangkan kalau kekurangan bahan2 ni akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Find a brand that uses an extracting process that removes this substance, yet keeps the soy in a raw form in order to maintain the HIGHEST LEVEL OF AMINO ACIDS and ISOFLAVONES which are very sensitive to heat.

Proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan 
Amino acids sangat sensitif dgn suhu yg panas.. In some studies, cooking protein has been shown to destroy up to 50% of some ESSENTIAL AMINO ACIDS. If an individual consistently consumes a diet that is lacking in all of the essential amino acids, inadequate brain development and hormones, or other body tissue development can be the result.

Soy isolate itu mesti ditambah dgn unsur kalsium..
Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soya adalah sangat berasid dan boleh mnyebabkan kerapuhan tulang. Dan oleh yg demikian unsur kalsium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soya tu. Kebanyakan pengusaha/pengeluar protein tidak menambah cukup unsur kalsium.




Jadi, ENERGIZING SOY PROTEIN (ESPShaklee memiliki Kesemua TUJUH kriteria pemilihan Soy Protein ini... Dapatkan Ia sekarang tanpa ragu-ragu dan was-was!

Sumber : Iffah Anuar





*****************************************************************

♥ FB Personal: Liana
♥ Website: manjakusayang
♥ FB Page: Manjakusayang
♥ Email : manjakusayang@ymail.com
♥ Call/SMS/WhatsApp : 013-2092001

♥ COD Area: Petaling Jaya, Kota Damansara,  Sg Buloh,  Taman Tun Dr Ismail (KL), PJ New Town, KLCC, Jalan TAR, Kuala Lumpur.

****************************************************************




KEPENTINGAN PROTEIN UNTUK IBU HAMIL

Tahukah anda... Protein AMAT diperlukan oleh ibu mengandung?



Apakah kepentingan protein kepada ibu dan bayi?

  1. Protein penting untuk perkembangan otak bayi. Otak bayi mula berkembang seawal persenyawaan berlaku lagi! Seperti yang kita tahu, otak manusia terdiri daripada sel dan sel pula dihasilkan daripada PROTEIN! Maka adalah penting untuk ibu mendapatkan protein berkualti tinggi dari saat ibu tahu telah berbadan dua, bagi memastikan perkembangan otak bayi berlaku dgn baik sekali.
  2. Protein sangat penting untuk pembentukan otot. Selain membantu dalam proses kelahiran, protein juga diperlukan untuk membina otot bayi. Tanpa disedari, ibu hamil biasanya kehilangan otot akibat kurang senaman dan pergerakan. Dengan pengambilan protein yang mencukupi, ibu dapat mengurangkan kehilangan otot ini.
  3. Protein membantu meningkatkan sistem imun badan si ibu. Ramai yang tidak tahu, selain vitamin C, protein juga sangat bagus untuk menguatkan imuniti kita. Malah, protein lebih mudah dicerna oleh ibu hamil dan bayi yang dikandung.

Sekarang kita dah pun tahu kepentingan PROTEIN kepada ibu mengandung. Ada banyak sumber protein yang boleh diperolehi drp pemakanan kita, contohnya daging seperti ayam, lembu, kambing.. Kekacang, telur, tempe juga tinggi kandungan proteinnya. Namun sumber protein drp haiwan tak elok diambil dlm kuantiti yg banyak disebabkan kandungan lemak yg tinggi. Selain tu, cara memasak juga selalunya menghapuskan khasiat yang terkandung dalam makanan kita. Ini kerana protein mudah rosak jika diproses dengan suhu yang tinggi.

Sebagai alternatif, ibu boleh dapatkan sumber PROTEIN yang bermutu tinggi daripada ESP Shaklee. Apakah kelebihan dan keunikan ESP Shaklee ini yang membuatkan ia sumber protein terbaik ?




Perbezaan Shaklee


  • Energizing Soy Protein (ESP) ini membekalkan 14 gram non-GMO protein soya berkualiti tinggiyang mengandungi semua asid amino yang diperlukan tubuh termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh.
  • Energizing Soy Protein membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam selepas diminum kerana ia mengandungi 5 jenis vitamin B yang diperlukan tubuh serta kalsium separuh daripada jumlah keperluan tubuh.
  • Insofalvones pula meningkatkan fungsi jantung,tulang,payu dara dan prostat. Kajian juga menunjukan soya dapat mengimbangi kitaran hormon semasa proses menopaus.
  • ESP ini dihasilkan di bawah kawalan IPP (Identity Preservation Program) bermakna penghasilan kacang soya dipantau ketat pada setiap peringkat dari penanaman sehinggalah sampai kepada pengguna.
  • Diproses dengan air (bukan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isofalvones
  • Dijamin Halal. Tanpa laktosa,kolesterol dan bebas kafien. 
Jom kita lihat testimoni ESP:

Khasiat ESP ini telah terbukti dan diakui sendiri oleh ibu-ibu yang konsisten mengambilnya sewaktu hamil. Ini antara testimoni yang dapat dikongsikan:


"Kulit baby cantek... My baby boy dah 5 bulan, tapi kulitnya masih tulus mulus mcm newborn... Tak tau laa kalau dah lasak nnt akan berparut pula... Untuk mommy pula, of course beri tenaga, cantikkan kulit & beri sumber protein secukupnya untuk bayi di dalam kandungan..." 
~ Pn. Arnie

"kulit baby sya bersih n takde ruam2 wpun bdn dia smgt. sya consume masa preggy smpi la hari ni. skrg baby sya dh 4 bln." 
~ Pn. CT Shamin

"alhamdulilah kulit bby sy cantik n tiada masalah sgt....sy start ambil esp mse kndungan 5 bln smpai skrg bby nk msuk 4 bulan....kulit mamanye pn lembut...papa yg tegur..x tipu tau....hehehhehe...." 
~ Pn. Eyna 


Siapa yang tak teruja bila baca pengakuan ikhlas ibu-ibu ini kan.. Jika berminat mencuba ESP mahupun sebarang suplemen Shaklee, boleh dapatkan daripada saya.


P/s: Selain ESP, terdapat juga set kehamilan yang tidak kurang hebatnya ;)



*****************************************************************

♥ FB Personal: Liana
♥ Website: manjakusayang
♥ FB Page: Manjakusayang
♥ Email : manjakusayang@ymail.com
♥ Call/SMS/WhatsApp : 013-2092001

♥ COD Area: Petaling Jaya, Kota Damansara,  Sg Buloh,  Taman Tun Dr Ismail (KL), PJ New Town, KLCC, Jalan TAR, Kuala Lumpur.

****************************************************************




credit : hebatkan.blogspot.com

ESP FREE?




PANAS...PANAS...

Promosi ESP BUY 6 FREE 1 ni.

Harga 1 tin ESP RM150.

Buy 6 free 1 DAH sah-sah UNTUNG RM150...

Dengan FREE MEMBERSHIP...
Dengan FREE POS lagi...

Waaaa.... BANYAK FREE tu! JIMAT kan... JIMAT...kan...
(Sila anggukkan kepala anda....tanda setuju)

Dah lah terus jadi member Shaklee seumur hidup.
Dan yang PALING-PALING best... bulan depan dah LAYAK dapat BONUS pertama!
BONUS...BONUS...BONUS...
Siapa taknak DUIT FREE? FREE lagi... hihihi


Welcome to our family.


*****************************************************************
♥ FB Personal: Liana
♥ Website: manjakusayang
♥ FB Page: Manjakusayang
♥ Email : manjakusayang@ymail.com
♥ Call/SMS/WhatsApp : 013-2092001

♥ COD Area: Petaling Jaya, Taman Tun Dr Ismail (KL), PKNS dan MBPJ, KLCC, Jalan TAR, Jalan Raja Chulan, Menara AIA

****************************************************************
 

ManjakuSayang Collections Copyright © 2013 Edited by Manjakusayang